maandag 3 september 2012

Vango: tussen hemel en aarde / Timothée de Fombelle




Parijs 1934. Een menigte staat voor de Notre-Dame, waar zo meteen een priesterwijding wordt gehouden. Ook Vango wacht op zijn inwijding. En dan gebeurt er opeens van alles. De politie omsingelt het plein. Vango ontsnapt door tegen de muur van de kerk op te klauteren. Van aankomend priester is hij veranderd in een voortvluchtige – want Vango wordt verdacht van moord.


4 opmerkingen:

  1. Ik vond Vango met voorsprong het mooiste boek dat ik dit jaar voor de KVJ gelezen heb. Voor mij is Vango de winnaar en ik wil dan ook zo snel mogelijk het vervolg lezen, hopelijk is het even goed! Ik vond het vooral leuk hoe werkelijkheid en fantasie in dit boek verweven werden tot 1 geheel, zoals met de Graf Zeppelin, Stalin... Verder is het boek ook erg spannend en het is leuk dat je als lezer zelf niet zo veel meer weet dan de personages in het boek, dus dat je samen met hen op zoek moet gaan naar antwoorden op hun vragen. In 1 woord: een topper van een boek! Een dikke 10/10

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het een mooi boek, maar ik vond wel dat er veel tekst wordt gebruikt voor weinig.
    Je weet nog niet wat er met mademoisselle gebeurt, hoe het afloopt met Zefiro, of Boulard de moordenaar van vader Jean te pakken krijgt.
    Dat past toch in zo'n dik boek?
    IK geef het boek een 7 op 10

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vond het een prachtig boek. ik heb momenteel deel 2 geleend uit de bib.
    Van mij staat hij zeker in de top 3. Ik geef hem een 9,5/10. Het enige is dat het soms wat te langdradig werd zoals arwen al zei zou alles zeker in 1 boek kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vond et net als Arwen langdraaaaaaaadiiiiggg!!! Het is soms wel spannend zoals als ze in het politiekantoor zijn verkleed als rattenbestrijders. Het is ook droevig als Vango te weten komt wat hij als kind allemaal mee heeft gemaakt. Het is zo jammer dat het niet eindigt! Ze zijn rijk, ja, en dat is het ofzo!? Komaan! Maar ik geef het toch nog een 7/10!

    BeantwoordenVerwijderen