woensdag 5 september 2012

Exit / Tim Kestens


Bas, Thijs, Jelle en Finn zijn 16. Ze zijn onafscheidelijk en voelen zich samen sterk. Ze dagen elkaar uit en gaan daarbij steeds een stapje verder. Tot een drugsexperiment uit de hand loopt. De gevolgen zijn catastrofaal en de vriendschap tussen de vier moet eraan geloven. Hun leven kan en zal nooit meer hetzelfde zijn. Dit is een boek over ‘erbij horen’: hoe ver wil, moet en kan je daarin gaan?

3 opmerkingen:

  1. Ik vindt dat dit boek heel goed geschreven is. Het is leuk om te weten hoe de vrienden over de zaak en elkaar denken. Het boek is ook schokkend om te weten dat vier tieners tot zoiets in staat zijn. Het boek gaat over vier vrienden die, onder invloed van drugs, een klasgenoot hebben gedirigeerd. 1 van de vrienden heeft hem verkracht en dat leidde tot zelfmoord. In het boek lees je hoe ze het probleem proberen "op te lossen" en ermee te leven, maar doen ze dat samen of helemaal alleen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het een heel mooi boek.
    Het is erg dat Jelle door zijn problemen zelfmoord pleegt. Ik had dit niet verwacht. Zo zie je welke ravage drugs in je leven kan aanbrengen. Ze hebben elkaar nodig in deze moeilijke situatie, de zelfmoord van Leon dat hun schuld is, en als Jelle dan ook zelfmoord pleegt dan hebben ze echt steun nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik had eerst niet door dat het schuin gedrukte een beetje in het verleden was,hoe ze alles gingen doen en wie en wat ze wouden doen.
    Het boek is ook goed geschreven, schokkend, mooi, je weet wie welke personage is en je ziet ook goed hoe elk personage is en wat ze eigenlijk willen bereiken voor later.
    Het boek heeft ook een goed einde, een spannend einde.

    BeantwoordenVerwijderen