woensdag 5 september 2012

Schaduwliefde / Ruta Sepetys


Het is 1941. Hitler is aan zijn strijd met Europa begonnen en Stalin houdt de Sovjet-Unie in zijn greep. Lina is 15 en woont in Litouwen, geplet tussen Europa en de Sovjet-Unie. Op een nacht valt de Sovjetpolitie hun huis binnen. Lina, haar vader, haar moeder en haar broertje worden op transport naar Siberië gezet. Het zal 10 jaar duren voor Lina weer thuis is… Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

2 opmerkingen:

  1. Ik vond het een zeer mooi boek en ik heb er enorm van genoten. Het boek was in het begin al spannend en er zitten ook heel wat emotionele stukken in. Het boek is ook leerzaam, je leert wat er gebeurde met de gevangenen van Stalin.
    Het verhaal gaat over Lina, die een goede tekenaar is, die op een avond door de Sovjetpolitie wordt meegenomen samen met haar mama en broer. Samen met andere wordt ze meegenomen naar een treinstations. Daar leert ze Aravind kennen. De vrouwen en kinderen worden naar Siberië vervoert, maar de mannen niet. Zal Lina haar vader wel nog terug zien...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het een mooi boek. Het was heel aangrijpend. Ik snap niet hoe je het in je hoofd kan halen om 20 miljoen mensen eens uit te roeien. In Siberië vond ik het het ergst omdat er zoveel mensen dood gingen die Lina goed kende. Het was wel goed van Kretzsky dat hij, omdat hij medelijden had met Lina en Jonas en ook verliefd was op hun moeder, dokter Samodurov heeft verwittigd. Ik vond het echt een super spannend boek en je kon je alles goed inbeelden.

    BeantwoordenVerwijderen