woensdag 5 september 2012

Geen bereik / Marian De Smet


Nanou leidt met haar moeder een teruggetrokken leven op een bergflank in de Franse Alpen. Mensen zijn slecht en gevaarlijk, zo pepert haar moeder haar in. Contact met anderen zoeken is uit den boze. Dan ontdekt ze Leo, op haar geheime plek, in een bergspelonk. Zijn voet is gebroken, eten en drinken heeft hij niet bij zich. Leo legt zijn leven in de handen van Nanou. Durft ze tegen haar moeder ingaan? Is Leo dat risico waard?

2 opmerkingen:

  1. Ik vond het boek heel mooi en spannend. Vanaf het begin van het boek was het al vlot leesbaar, er gebeurde direct al iets. De zoektocht naar Leo verloopt heel moeizaam. In het begin begreep ik niet waarom Nanou verzweeg dat Leo in die grot zat, later begreep ik het. Ik vond het ook mooi dat ze met verschillende ik-personen werkten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het een heel mooi boek en het was heel vlot om te lezen. Er zat een goede spanning in het boek en het is leuk dat je het verhaal kan lezen in de vorm van de verschillende personages: hoe ze denken, hoe ze zich voelen,...
    Het boek gaat over 2 vrienden die op vakantie gaan naar de Franse Alpen. Omdat Leo's vriend niet zo van bergbeklimmen houdt, gaat hij alleen op stap. Tijdens de klim wijkt hij af van het normale pad en valt hij in een goed verscholen grot. Tijdens zijn val naar beneden breekt hij zijn been waardoor hij niet terug omhoog kan klimmen. Als Nanou, een meisje dat in afzondering leeft met haar moeder omdat de moeder zegt dat mensen slecht zijn, naar haar grot gaat ziet ze dat Leo daar vast zit. Ze durft hem niet onder ogen te komen en ook niet tegen haar moeder te zeggen omdat ze denkt dat hij slecht is. Later probeert ze Leo te helpen en verzorgen, maar ze durft hem niet te laten gaan. Ze is bang dat hij dan aan zijn ouders zegt dat er een meisje in de bergen woont en hem heeft geholpen. Als je wilt weten als Nanou hem durft te bevrijden, dan moet je dit boek zeker lezen.

    BeantwoordenVerwijderen