woensdag 5 september 2012

Gestolen zielen / Holly Payne


Kan je iemand vergeven die in een dronken bui jouw vijf zussen doodrijdt? Deze vraag laat Eli Yoder sinds het tragische ongeval niet meer los. Eli behoort immers tot de Amish-gemeenschap. Volgens zijn geloof moet hij de dader wel vergeven. Bovendien maakte Eli foto’s van zijn zussen na het ongeval: een doodzonde volgens de strenge Amish. Eli lijkt de gebeurtenissen best goed te kunnen verwerken. Tot hij een bijzondere vriendschap aangaat…


2 opmerkingen:

  1. Het boek was heel mooi en spannend. Ik vind dat Eli wel een beetje een raar persoon is want als zijn 5 zussen omgekomen zijn dan loopt hij ook nog weg van zijn ouders. Zijn ouders hebben dan niemand meer. Anders was het boek spannend want je wist nooit wat er ging gebeuren. Mooi boek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het een mooi boek en de spanning was goed verdeeld over het boek. Sommige stukken zijn soms wel wat speciaal geschreven waardoor je even de draad van het verhaal kwijt raakt. Het boek is ook leerzaam, want je leert de levensgewoonte's van de Amish kennen.
    Het verhaal gaat over een Amishjongen,Eli, met 5 zussen. Op een regenachtige nacht wordt hun koets door een autobestuurder aangereden waardoor zijn zussen sterven. Na hun dood maakt hij een foto's van zijn zussen, maar dat is tegen de regels van de Amish. Volgens hun regels mag je geen foto maken van iemand, want dan zou je hun ziel stelen. Eli beslist om de foto's te vernietigen maar hij is het fototoestel kwijtgeraakt met de foto's. Hij loopt weg bij zijn ouders en gaat naar zijn vriend Leroy. Daar besluit hij om onder de gewone mensen te leven. Als je wilt weten als hij de foto's kan vernietigen en dat hij terug Amish wordt, dan moet je dit boek zeker lezen.

    BeantwoordenVerwijderen