woensdag 5 september 2012

De boodschapper / Markus Zusak


Als zelfverklaard ‘loser’ leidt de 19-jarige taxichauffeur Ed Kennedy een saai leventje: hij is een waardeloze kaartspeler, hopeloos verliefd op z’n beste vriendin Audrey en de trotse eigenaar van een koffiedrinkende hond. Na een heldhaftig optreden tijdens een bankoverval, ontvangt Ed speelkaarten met daarop onbekende adressen. Vanaf dat moment is Ed de boodschapper. Uitverkoren door een illustere onbekende om een helpende hand te bieden waar nodig, doorkruist hij de stad. Maar wie is de onbekende die hem op pad stuurt?


2 opmerkingen:

  1. Ik vond het een heel mooi boek. Het was grappig dat ze iedere keer als de hond iets dacht dat ze het cursief hadden gezet. Ik vond het tof dat hij niet gewoon naar het adres moest maar eerst een raadsel moest oplossen voor hij het adres vond. Echt een spannend boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het een heel mooi boek. Het boek was goed geschreven en vanaf het begin was het al spannend en het werd steeds meer opgebouwd. Het was leuk dat hij de hond ook liet ''praten'' . Het boek gaat over Ed Kennedy die getuige was bij een mislukte bankoverval en hij kreeg een bedreiging van de overvaller nadat hij tegen hem had betuigd. De dag daarna krijgt hij een azen speelkaart met drie adressen op. Nadat hij de adressen gecontroleerd had zag hij dat de bewoners hulp nodig hebben en daarom besluit hij hen te helpen. Daarna krijgt hij de andere drie azen, maar voor hij de adressen weet moet hij de adressen kunnen vinden door de tips op de kaarten. Als laatste krijgt hij een joker met zijn adres er op. Als je wilt weten wat zijn eigen boodschap is moet je zeker dit boek lezen.

    BeantwoordenVerwijderen