woensdag 5 september 2012

Mijn zus woont op de schoorsteenmantel / Annabel Pitcher


Jamie is tien en het zit hem niet mee: zijn ene zus is door terroristen opgeblazen, zijn moeder is ervandoor, zijn vader zit aan de alcohol en zijn andere zus eet niet meer. En dan moet hij ook nog van Londen naar één of ander boerengat vol pesters verhuizen. Gelukkig weet hij een pact te sluiten met Sunya. Het enige lastige is dat Sunya moslim is en dat zijn vader zegt dat alle moslims terroristen zijn.

2 opmerkingen:

  1. Ik vond het een mooi boek. Wel jammer dat zijn kat Roger op het einde sterft want die kat was iemand waar hij alles bij kwijt kon. Het moet heel erg zijn voor die jongen, hoewel hij zich er niet veel van aantrekt, dat zijn zus dood is en dat zijn ouders gescheiden zijn. Ik begreep de papa wel maar ik vond toch dat hij een beetje overdreef met te beginnen roepen tegen de ouders van Sunya. Een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het een leuk boek, maar er mocht wel wat meer spanning in zitten. Ik raad het boek aan, maar niet voor mensen die graag actieboeken lezen.
    Het boek gaat over Jamie. Hij is zijn zus Rose verloren door een terroristische aanslag. Haar as staat nog altijd bij hem thuis op de schoorsteenmantel. Wanneer hij verhuist en naar een nieuwe school gaat, doet hij alsof Rose nog altijd leeft. Dan wordt hij nog eens bevriend met Sunya: een moslim. Zijn vader heeft een hekel aan moslims omdat moslims Rose hebben gedood. Zal Jamie dat wel kunnen geheimhouden voor zijn vader?

    BeantwoordenVerwijderen