donderdag 19 september 2013

Split / Swati Avasthi



Bont en blauw geslagen staat Jace voor de deur van zijn broer Christian. Wanhopig op zoek naar onderdak, nu hij door hun tirannieke vader (een bekend rechter) uit huis is gegooid. Christian laat Jace binnen, maar dat lost hun problemen niet op. Christian en Jace zijn niet bijzonder close – en bovendien bewaart Jace een duister geheim.

3 opmerkingen:

  1. Ik vond het een mooi boek. Het was wel erg hoe de vader zijn kinderen behandelde. Er zaten wrede stukken in zoals wanneer de vader de hand van hun moeder vastnagelt. Het boek sleurde je van het begin al mee. Ik vond het jammer dat hun moeder toch niet kwam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een goed verhaal, die jammer genoeg ook heel realistisch kan zijn. Mooi hoe de twee zonen proberen om hun ma ook te redden uit de handen van de vader, die de twee zoons, maar ook de moeder mishandelt. En dit voor een man die rechter is, en waarschijnlijk door zijn beroep reeds met zulke feiten geconfronteerd werd.
    De twee broers leren elkaar pas goed kennen eens ze samen een appartement delen, nadat Jace weggelopen is, hij verdroeg de mishandeling niet meer langer. Ze hopen hun moeder te kunnen overhalen om ook te vluchten van huis, maar zij heeft een zekere schrik om dit effectief te doen. Een aangrijpend verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vond het een mooi verhaal, maar niet zo mooi geschreven. Het las traag en soms werd er een beetje teveel informatie gegeven. Je kon je wel heel goed inleven in het verhaal. Het is echt schandelijk en super erg hoe die vader zijn zonen ( vooral Christian maar later ook Jace) en vrouw behandeld. Voor mij blijft de vraag waarom doet die man dat? Waarom doet hij zijn naasten zoveel pijn? Gewoon om zijn woede af te reageren? Wat ik ook niet begrijp zijn de wattenstaafjes, wat die heel de tijd met dat hele verhaal te maken hebben. Het was een echte teleurstelling dat zijn moeder niet kwam, ze keken er allebei echt naar uit. Hoe Dakota reageerde op Jace zijn verhaal vond ik echt mooi, dat ze hem niet beoordeeld op zijn verleden, op wat hij al gedaan had en meegemaakt heeft, maar wel dat hij eerlijk is.

    BeantwoordenVerwijderen