donderdag 19 september 2013

Herinneringen van een denkbeeldig vriendje / Matthew Dicks



Hier is Bubo: het denkbeeldige vriendje van Max, een autistische jongen. Wanneer Max op een dag verdwijnt, moet Bubo in actie komen. Alleen hij weet waar Max is. Het probleem is alleen dat niemand behalve Max hem kan horen en zien.

4 opmerkingen:

  1. Ik vond het een heel mooi boek. Het was spannend op het eind en het las vlot. Het was wel raar dat het hoofdpersonage eigenlijk niet bestond haha.
    Het is zeker een aanrader en je mag je niet laten afschrikken door de dikte van het boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een mooi boek, je komt in de leefwereld van een autistische jongen en alle moeilijkheden die dit met zich meebrengt.
    Het verhaal komt traag op gang, spannend wordt het als Max gestolen wordt. Budo, de denkbeeldige vriend van Max, weet alles, maar kan niemand helpen, de politie niet, de leerkrachten niet, en zijn ouders niet. En toch slaagt hij erin om Max te laten ontsnappen uit zijn kamer in de kelder van Juf Patterson, samen met Oswald, een denkbeeldige vriend die hij leerde kennen in het ziekenhuis. Budo is de beste vriend van Max.
    Wat wel duidelijk wordt in het boek, is hoe de leefwereld van iemand met autisme eruit ziet. Eens een paar hoofdstukken gelezen, wil je steeds doorlezen, heel boeiend geschreven, toch een spannend verhaal, met trouw en liefde die heel sterk is , er is een vertrouwensband tussen verschillende personen, echte mensen en denkbeeldige mensen. Mooi verhaal!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vond het een heel leuk boek. Het las heel vlot, maar het duurde wel een tijdje voordat er spanning was. Het boek is op een leuke manier geschreven, maar het was wel grappig als je je bedenkt dat het hoofdpersonage eigenlijk niet bestaat. Het is zeker een aanrader.
    Het verhaal gaat over Max en zijn denkbeeldige vriendje Budo. Eerst kom je alles te weten over Max en Budo: welke problemen ze hebben, wat ze samen doen,... Alles gaat goed tot Max ontvoerd wordt door zijn begeleidster: juffrouw Pattinson. Budo doet er alles aan om Max terug te vinden, wat hem ook lukt. Het enige wat hij moet doen is de hendel omlaagdrukken om de geheime deur in haar kelder te openen. Er is maar 1 probleem: Budo is denkbeeldig en kan niets in de echte wereld verplaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit was echt een fantastisch mooi boek. De leefwereld van de denkbeeldige vriendjes was voor sommigen misschien wel herkenbaar. Je kunt je er super goed in inleven en je gaat helemaal op in het boek. Budo was op de ene manier wel egoïstisch maar op de andere dan ook weer niet. Hij wou gewoon zelf blijven leven, want zolang hij bleef leven ging Max ook niet dood. Hij wou er blijven zijn voor Max, omdat hij de enige is die hem echt kan begrijpen en dat wist hij heel goed. Juffrouw Patterson was een kwaadaardige vrouw maar als je er eens goed over nadenkt niet. Ze wou gewoon terug iemand om van te houden, iemand die de plaats van haar zoon kon innemen. Het is wel erg dat ze daarvoor Max ontvoerd en hem bij zich houd en hem echt niet wou terug afgeven.

    BeantwoordenVerwijderen