donderdag 19 september 2013

Gered door een meisje / Steph Bowe



Jewel en Sacha dragen elk hun eigen demonen op de rug. Sacha is ongeneeslijk ziek, en hij heeft het moeilijk met zijn moeders dood en zijn vaders nieuwe vriendin. Jewel geeft zichzelf de schuld van de dood van haar broertje. Jewel en Sacha ontmoeten elkaar op de avond dat Jewel Sacha redt van de verdrinkingsdood. Die avond wordt het begin van een bijzondere relatie.

4 opmerkingen:

  1. Het was een mooi boek. In het begin was ik totaal niet mee en had ik geen zin om verder te lezen.Naarmate het boek vorderde werd het mooier. Het is wel een aangrijpend boek doordat hij kanker heeft. Ik vond het erg dat Jewel wegliep toen Sacha zei dat hij kanker had.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond dit een mooi boek, al was het wel moeilijk om het boek in het begin te begrijpen. Hoe verder je leest begrijp je alles uiteindelijk, maar soms kan het toch nog verwarrend zijn. Dit boek gaat over Sacha en Jewel. Allebei zijn ze iemand verloren: Sacha zijn moeder en Jewel haar broertje. Sacha vind dat hij verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder en daarom besluit hij om zelfmoord te plegen door te verdrinken. Op het moment dat Sacha bijna geen lucht meer geeft, komt Jewel langs en redt hem uit het water. Ze beginnen een relatie en daardoor beginnen ze hun verliezen eindelijk los te laten. Er zit maar 1 addertje onder het gras: Sacha heeft nog maar een jaar te leven door zijn kanker.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een mooi en warm verhaal. Jewel en Sacha komen om de beurt aan het woord. Sacha krijgt opnieuw leukemie en weet dat hij niet kan genezen, wil dit zeggen aan zijn vrienden maar is toch bang voor hun reactie. Naarmate het boek verder gaat komen steeds meer nieuwe personages, vrienden, bij. En elk van de jongeren groeit op in een 'niet-normaal' gezin. De mama van Sacha is overleden en de vader heeft een vriend. Jewel groeit op bij de grootouders. In het gezin van Al zijn er veel kinderen en de moeder, en de nieuwe vriendin van de vader wonen samen onder één dak. In de loop van het verhaal wordt ook duidelijk waarom Sacha zelfmoord wilde plegen. Een mooi opgebouwd verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit was opnieuw een heel mooi boek. In het begin was het nogal ingewikkeld en moeilijk om te lezen maar naarmate het boek vorderde, hoe makkelijker en leuker het werd om te lezen. Jewel weet niet goed wat ze wil, maar eigenlijk, diep in haar wil ze gewoon bij Sacha zijn. En bij Sacha geldt het zelfde. Hun gevoelens werden mooi duidelijk gemaakt en beschreven. Je kon je goed inleven.

    BeantwoordenVerwijderen