donderdag 19 september 2013

Raak me dan, als je kan / Siska Goeminne



Als haar vader in de gevangenis belandt, verhuist Rune met haar moeder naar zee. Daar willen ze de roddels ontlopen. Rune ontmoet er Simon, een in zichzelf gekeerde jongen voor wie het leven niet vanzelfsprekend is. Hoewel ze erg verschillend zijn, worden Rune en Simon onherroepelijk tot elkaar aangetrokken. Tot Simon na een slaande ruzie alle grip op het leven verliest en een drastisch besluit neemt. Kan Rune hem nog redden?

3 opmerkingen:

  1. Ik vond het niet echt een mooi boek. Het was raar geschreven. Je kon je in het begin totaal niet inleven, het was gewoon geschreven. Iets over de helft begon het dan al beter te gaan. Als Simon dan zelfmoord wou plegen kon je je goed inleven maar dan erna weer niet. Het was raar opgesteld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit vond ik een minder mooi boek. Het boek is op een poëtische manier geschreven waardoor het vaak moeilijk was om het verhaal bij te houden. Het verhaal gaat over Rune die met haar moeder aan zee komt wonen. In haar nieuwe school leert ze Simon kennen, een jongen die niet veel met anderen omgaat. Ze voelt zich tot hem aangetrokken en Simon voelt het ook. Maar Simon heeft problemen met zijn ouders waardoor hij besluit om zichzelf te verdrinken in zee. Ze weet hem te redden, maar ze weet niet zeker als ze nog contact met hem wilt. Thuis krijgt ze een brief van Simon waarin hij vraagt om langs te komen. Doet ze dat niet, zal hij voor altijd uit haar leven verdwijnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een zeer pakkend en mooi boek vond ik. Het is op een rare manier geschreven, maar dat maakte het wel leuk. Hoe Rune zich aangetrokken voelt tot Simon, terwijl hij anderen een beetje weg duwt van zichzelf. Hij wil op geen enkele manier contact met mensen maar bij Rune is het anders. Ik vind het mooi om te lezen hoe Simon zich aangetrokken voelt tot Rune.

    BeantwoordenVerwijderen