donderdag 19 september 2013

iBoy / Kevin Brooks



Er valt een iPhone van de 30ste verdieping van een flatgebouw, boven op Toms hoofd. Na een gevaarlijke operatie blijken resten van het apparaat achtergebleven te zijn. Gevolg: Toms hoofd werkt voortaan als een iPhone. Een hele nieuwe wereld gaat voor Tom open. Maar hij ontdekt ook dat het zogenaamde ongeluk helemaal geen ongeluk was, maar een bewuste actie. En dat er die dag nog veel meer gebeurd is in die flat op de 30ste verdieping.

4 opmerkingen:

  1. Ik vond het echt een super goed boek. Het is de mooiste die ik tot nu toe al gelezen heb. Ik vond het echt chic wat hij allemaal met zijn hoofd kon. iBoy was de zogenaamde superheld van de wijk. Als ik het zou hebben zou ik er toch veel meer gebruik van maken. Tom doet er niet echt heel veel mee, maar het is natuurlijk wel vermoeiend. Het was spannend op het einde en het las heel vlot. Echt een super boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond dit een heel mooi boek: het boek las heel vlot en er was enorm veel spanning, je zou hem in 1 keer willen uitlezen. Het boek werd nooit langdradig en het verveelde je nooit. Het verhaal gaat over Tom die in een probleemwijk woont: er zijn verschillende bendes die het regelmatig met elkaar aan de stok krijgen. Wanneer Tom op een dag naar een vriendin wilt gaan, wordt er een iPhone van de dertigste verdieping naar beneden gegooid en die boort zich in Toms schedel. Later komt hij te weten dat zijn vriendin verkracht is. Hij merkt ook dat er nog stukjes van de iPhone in zijn hersens zitten. Daardoor kan hij zijn hoofd als iPhone gebruiken en elektrische energie door zijn lichaam laten lopen, hierdoor kan hij anderen elektrocuteren. Hij wilt de wijk terug veilig maken en de verkrachters een lesje leren, maar dat verloopt niet zonder problemen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een prachtig boek, alleen al doordat het zo onrealistisch is en hoe de auteur zijn fantasie de vrije loop laat!!
    Zijn lot, zijn vloek : zijn lot, ja. Die splinters zitten nu éénmaal in zijn hersenen en hij moet ermee leven.
    Zijn vloek : Is het wel een vloek? Hij gebruikt zijn speciale krachten om kwaad tegen te gaan. Alles draait rond de verkrachting van Lucy, een meisje dat Tom al heel lang kent. Lucy sluit zich op en alleen Tom laat ze toe in haar leven. Tom is ontzettend kwaad op degenen die Lucy dit aangedaan hebben. Hij gebruikt dan ook zijn krachten, zijn speciale gave om de bende die slecht gehandeld heeft een les te leren, te straffen. Alleen nu, zoals zijn situatie is, kan hij zoiets doen. Hij wil zelf recht brengen, zonder de politie erbij te halen. Wat hij onderneemt is echt onbeschrijfelijk goed gevonden en beschreven.
    Een mooi, en wat spannend boek, alleen al door te weten dat het zo onrealistisch is en pure fantasie van de auteur. Super!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het een heel lelijk boek. Ik heb het niet eens uitgelezen, bij de 20ste pagina ben ik gestopt. Het verhaal vond ik op een lelijke manier geschreven, veel te veel informatie en ook niet interessant. Het was een saai onderwerp en gewoon niet mooi.

    BeantwoordenVerwijderen