vrijdag 9 september 2011

De smaak van zijn stem / Piet De Loof



Andres’ broer proeft stemmen: die van papa smaakt naar chocolade, die van mama naar zoete melk, zout als ze boos is en waterig als ze verdrietig is. Alleen de stem van Andres kan hij niet proeven. Het is iets met aarden, bloemen, tabak en stro, maar echt zeker weten doet hij het niet. En hij wil zo graag weten hoe het zit met die stem – zeker nu.

6 opmerkingen:

  1. 'Sorry there is no more room to record messages' is het bericht dat Andres' broer te horen krijgt als hij Andres voor de zoveelste keer belt op zijn gsm om met hem te kunnen praten. Dit kan nu dus niet meer en Andres' broer moet op zoek naar een andere manier om Andres in zijn leven te houden.

    Dit boek brengt een zeer aangrijpend en zwaar onderwerp op een nieuwe manier. De smaak van zijn stem brengt het verhaal van een rouwende familie om hun zoon en broer. Dit in combinatie met recepten, geuren en smaken waar je honger van krijgt.

    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het een heel mooi boek. In het begin was het een beetje raar en begreep je niet echt hoe Andres dood is gegaan. Later wordt het boek heel tof. Je leert verschillende smaken kennen.
    r.10-r.14:Wat een monster... Het is... Een muzikaal monster. Een monster! Zijn meisjes dan niet bang van monsters? Nee hoor. Meisjes trouwen er zelfs mee. Beauty and the beast en zo, weet je wel?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In het begin van het boek is het een beetje moeilijk om mee te volgen want je weet niet wat er met Andres is gebeurd waardoor het boek een beetje ingewikkeld is.Het boek leest vlot maar het is niet echt mijn type boek. Het is een onderwerp dat ik niet gewend ben om te lezen waardoor ik het ook een raar boek vind.
    Mooi citaat: (p139)Alle saffraan zal één worden met de aarde.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat is de naam van de broer van Andres ?? :O

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. die staat er niet in

      Verwijderen
    2. ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)

      Verwijderen