dinsdag 11 augustus 2015

Hermelijn / Linda van Mieghem


Savannah heeft geen thuis. Ze probeert te overleven op straat door te dansen op pleinen. Noodgedwongen is ze voortdurend op de vlucht. De politici die aan de macht zijn, zijn immers genadeloos en laten de dolende jongeren of zogenaamde dojo’s verdwijnen of zelfs koelbloedig vermoorden. Plots duikt er een zonderlinge jongen met spierwit haar op. Hij volgt en helpt haar. Maar dan komt haar beschermengel zelf in de problemen…

3 opmerkingen:

  1. Een aangrijpend verhaal, anders sta ik er nooit echt bij stil over hoe het is om op straat te wonen en geen huis te hebben. Dit boek geeft dan ook mooi weer hoe moeilijk het moet zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het stom dat je niet echt te weten kwam wie Hermelijn nu echt was, want opeens was hij dood!!!! Ik vond het eigenlijk supererg dat hij dood was, want hij leek zo inspirerend!!! Ik vond het erg dat dat meisje(weet niet meer hoe ze heet) op straat leefde en geen ouders meer had. Maar haar mama zat toch in de gevangenis, dus kon ze toch iets doen om haar eruit te halen!!! Ik vond het boek eigenlijk maar onvolledig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het boek was zeer goed en vlot geschreven. Maar wie is Hermelijn? Waarom sterft hij? Waarom helpt hij haar? Ik vind het raar dat het verhaal naar hem genoemd wordt maar toch amper over hem gaat? Ik vond het wel zeer interessant en mooi!

    BeantwoordenVerwijderen