dinsdag 11 augustus 2015

De onverwachte held van kamer 13B / Tersa Toten


In een praatgroep voor ‘adolescenten met een obsessief-compulsieve stoornis’ leert Adam nieuwkomer Robin kennen, en hij is op slag verliefd. Als een echte ‘Batman’ zal hij z’n ‘geliefde op afstand’ helpen. Er duiken echter al gauw concurrenten op.
Ondertussen wordt Adam met nog meer potentiële problemen geconfronteerd; zijn ouders zijn gescheiden, z’n moeder lijdt aan een dwangmatige verzamelwoede, halfbroertje Wendell heeft angstaanvallen, Robins moeder heeft zelfmoord gepleegd. Van een onzekere anti-held transformeert Adam tot zelfzekere adolescent, helemaal klaar om z’n problemen aan te pakken. Al blijkt dat nog lang niet zo eenvoudig.

3 opmerkingen:

  1. In het begin was het boek een beetje langdradig, maar daarna begon het vlot te lezen. Ik vind het persoonlijk een mooi boek omdat weinig boeken over dwangneuroses gaan en je dus niet helemaal beseft wat dat allemaal inhoudt. Het was allemaal zeer mooi beschreven in het boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het een speciaal boek, omdat het eens over wat anders ging. Het was eens wat anders en je maakte kennis met een wereld die toch wel wat wat verschilt van de "gewone" wereld. Het was eigenlijk wel erg voor Batman dat hij zelf ook een moeder met problemen had, zodat hij niet echt kon ontsnappen aan zijn eigen problemen... Het is wel leuk dat hij vrienden maakte en erop vooruitging met zijn 'probleem'!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het begin was wel langdradig maar naar het midden toe las het echt vlot. Ik vond het een mooi boek maar ook wel vreemd, zo met die superhelden! Toch geeft het een mooi beeld van praatgroepen enzovoort.

    BeantwoordenVerwijderen