dinsdag 11 augustus 2015

Eén mens is genoeg / Els Beerten


Op een dag - de ongelukkigste dag van haar leven - overlijdt de vader van Juliette plotseling. Het is 4 oktober 1959. Hij was de zanger van hun orkest, waarin ook Juliette, haar broer Louis en de kleine Mia zitten. Na zijn dood valt de groep uiteen, omdat Louis niet meer verder wil. Ook breekt hij met zijn moeder. Daarvoor heeft Louis zo zijn redenen. Voor Juliette breekt een heel moeilijke tijd aan.

3 opmerkingen:

  1. Een mooi boek, over Juliette, die nadat ze haar mama heeft neergestoken er redelijk erg aan toe is en niet meer onder de mensen komt. Ik vond het mooi dat ze toch de tafel bleef dekken voor haar broer en bleef wachten op hem toen hij gestorven was.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was een supermooi boek! Maar ik vond het heel erg voor Juliette dat Louis van huis was en zij achterbleef
    bij haar zieke (in het hoofd) moeder die haar zus langzaamaan vergiftigde. Ik vond het erg voor hààr dat ze haar moeder had doodgestoken, want het leven dat erna kwam was eigenlijk geen leven meer! Ik vond het echt heel erg dat Louis dan ook nog eens moest doodgaan, want hij was de steunpilaar van Juliette, gelukkig was er dan dat 'schoon ding' en wilfried...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het begin was heel mooi maar naar het midden toe vond ik het minder mooi. Ik vond in het begin de acties zo snel na elkaar maar vanaf die instelling plots langdradiger. Maar het was over het algemeen wel een mooi boek.

    BeantwoordenVerwijderen