donderdag 25 september 2014

Wat niemand weet / Karen Dierickx

Detail-informatie
Het is augustus 1918 en Rosalie zit in de cel. Vier jaar geleden vond ze in de Duitse Friedrich de grote liefde, maar toen brak de oorlog uit, werd Friedrich soldaat en ging Rosalie in het verzet. Oude liefde roest niet, merken Rosalie en Friedrich, maar in tijden van oorlog kan liefde levensgevaarlijk zijn.

3 opmerkingen:

  1. Het is een mooi boek, maar ik vind het wel jammer dat Rosalie Friedrich niet meer ziet.
    Ze had beter verteld dat ze bij het zonnedauw netwerk verbonden was.
    Of ze was beter gestopt, want je lief bespioneren is niet bepaald romantisch.
    Toch wel leuk dat ze een kindje heeft van Friedrich!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het is een leuk boek, beter dan ik verwacht had. Er komt wel oorlog in voor maar het is niet dat het constant op het front afspeelt en over vechten gaat. Het is wel aangrijpend want via dit boek kom je te weten hoe vreselijk moest geweest zijn in die tijd. Op het einde toen er op de deur van Rosalie haar huis geklopt werd dacht ik dat het Friederich was die voor haar deur stond dus ik vond dat het toch een beetje romantischer mocht zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vond dit een heel mooi boek: hier werd de oorlog verteld vanuit het gezichtspunt van het volk, maar ook van het geheime netwerk waar Rosalie in verzeild raakt als Zonnedauw. Het wordt nog moeilijker voor haar als een Duitse officier (en het oud-lief van Rosalie) bij haar komt wonen. Hierdoor blijft het boek spannend aangezien er ieder moment iets kan gebeuren waardoor ze door de mand valt. Als ze later dan in verwachting is door Friedrich krijgt ze niet alleen problemen met de Duitsers, maar ook met de mensen die in haar buurt wonen en haar zien als een collaborateur. En alsof ze het nog niet moeilijk genoeg heeft, zoeken de Duitsers ook nog eens het geheime netwerk waar Rosalie in vast zit...

    BeantwoordenVerwijderen