donderdag 25 september 2014

Ule / Marc de Bel

Detail-informatie
1914. Ule is 14 en werkt als dienstmeisje bij de dorpsdokter als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt. De komende jaren zullen Ule, haar broers en haar ouders onderweg zijn – op de vlucht voor oorlog en geweld en op zoek naar een beetje zin en betekenis in een wereld die plots bol staat van de zinloosheid.

3 opmerkingen:

  1. Ik vond het een erg boek, want bijna iedereen die Ule liefhad ging dood of ging weg.
    Ik had wel gedacht dat Ule op het einde terug met Berten zou zijn.
    Dat zou ook leuker geweest zijn, want Berten leefde nog en Amedeus niet meer.
    Het is wel goed dat ze haar huis, haar moeder en haar broers nog heeft!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het boek Ule vond ik niet zo echt een mooi boek ,want zoals Arwen al zei gaat iedereen bijna dood.
    Wel zal ik me het motto :' Elke dag leef ,Ule ' , altijd blijven herinneren. Ik weet niet waarom maar de zin pakte me op 1 of andere manier wel. het boek was ook nogal voorspelbaar je wist derect al wie er zou dood gaan en dat Berten en Ule op het einde koppel zouden worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het boek Ule heb ik graag gelezen: boeken over oorlogen spreken mij wel aan en dit boek verteld het verhaal een keer uit het gezichtspunt van de families die bang afwachten. Vaak heb je bij dit soort boeken dat het gewoon een opeenvolging is van vluchten en schuilen, maar het is Marc de Bel toch goed gelukt om het boek spannend te houden. Het enige minpuntje van het boek vond ik wel het voorspelbare einde: het was voor mij al in het begin duidelijk dat Berten en Ule elkaar terug zouden vinden.

    BeantwoordenVerwijderen