donderdag 11 augustus 2016

Hoger dan de bergen en dieper dan de zee: kroniek van een migrant

Cover
Grootvader Monji vertelt zijn kleinkinderen het verhaal van zijn leven: in de jaren zeventig belandt hij met enkele vrienden vanuit Tunesië in Noord-Frankrijk. Hij krijgt een arbeidscontract voor zes maanden. In die tijd ontmoet hij een Vlaams meisje. Hij trouwt met haar en op de bruiloft mengt hij zand uit zijn geboorteland met dat van zijn nieuwe vaderland. Dit verhaal over migratie is prachtig, gevoelig uitgewerkt: veel liefde, wat spanning en een stukje nostalgie. Het boekje is vlot leesbaar, de tekeningen (licht karikaturaal, zwart omkaderd, ingekleurd) sfeervol: ze houden het midden tussen een stripverhaal en prentenboek.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het meer een verhaal dan een boek. Maar dat wil niet zeggen omdat het daarom niet mooi is.Ik vind het ook zeer interessant omdat je in het verhaal meer te weten komt over de mensen in Oosterse landen die naar België en omstreken komen om hier geld of een beter leven te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het een zeer mooi boek en zeker een aanrader.
    Ook voor kinderen die minder graag lezen. Er staan heel erg veel illustraties in. De schrijfwijze is ook heel erg apart. Je komt er ook veel meer te weten over Oosterse landen.

    BeantwoordenVerwijderen